SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 

Lastnik in upravljalec spletne strani www.stenskenalepke.si je podjetje: Grafične storitve Boris Kovič, s. p., Nožice, Gostičeva  cesta 80, 1235 Radomlje, DŠ: 46894853, TRR: SI56 0400 1004 7755 902, odprt pri Abanki, d.d., v nadaljevanju prodajalec.
Elektronski naslov za kontaktiranje prodajalca je: info@stenskenalepke.si

Ko kupec odda naročilo s klikom na gumb “Pošlji naročilo”, se šteje, da je kupec seznanjen s splošnimi pogoji na tej spletni strani in je s tem pogodbeno razmerje med kupcem in prodajalcem sklenjeno. Kupec se z oddajo naročila strinja s splošnimi pogoji poslovanja, ki so opisani na tej spletni strani.

POSTOPEK NAKUPA

Kupec lahko naročilo odda preko spletne strani www.stenskenalepke.si z vnosom vseh želenih podatkov v obrazec za oddajo naročil.

V primeru napačnega vnosa v obrazcu za oddajo naročila, lahko kupec napake popravlja sproti, vse do klika na gumb „Pošlji naročilo“.

Cena izdelka je razvidna ob samem izdelku.  Poštnina ni vključena v ceno in jo zaračuna pogodbeni dostavljavec Pošta Slovenije, d.o.o. Če kupec želi plačati po predračunu, prodajalec strošek poštnine vključi v predračun. Kupec izdelek s strani dostavljavca Pošte Slovenije le prevzame in nima nobenih dodatnih stroškov več.

Ko je naročilo oddano, le-to prejmemo na naš elektronski naslov, kupcu pa se na spletu avtomatično pojavi obvestilo o uspešni oddaji naročila, za vsako oddano naročilo enako. Kupec ima po vsakem oddanem naročilu možnost končati z nakupovanjem ali pa nadaljevati z nakupovanjem.

Prodajalec v štiriindvajsetih urah po prejemu naročila po elektronski pošti obvesti kupca o načinu dostave, predvidenem času dostave, oziroma kupca obvesti, če zaradi kakršnegakoli vzroka naročilo ne more biti realizirano. Ti podatki so kupcu s tem na voljo.

Prodajalec začne s postopkom izdelave, pakiranja in odpreme naročenega izdelka. Od trenutka oddaje naročila so vse cene, podane na spletni strani in drugi pogoji obvezujoči za obe stranki.

ARHIVIRANJE NAROČIL

Poslano naročilo postane predmet pogodbenih obveznosti za obe pogodbeni stranki.
Podatki naročila in s tem pogodbene obveznosti, ki jo skleneta prodajalec in kupec je trajno shranjena v pisni obliki pri podjetju Grafične storitve Boris Kovič s. p., Gostičeva cesta 80, 1235 Radomlje, ter pri kupcu in prodajalcu v obliki elektronske pošte, poslane na naslov elektronske pošte, ki ga je navedel v obrazcu za naročilo.
Besedilo pogodbe je vedno dostopno potrošniku, do katerega lahko dostopi s kontaktiranjem podjetja na elektronski naslov info@stenskenalepke.si, pisno, ali z drugimi načini komuniciranja.

ODSTOP OD POGODBE

Kupec ima na voljo do štiri ure od oddaje naročila, da od pogodbe odstopi. Kupec lahko od pogodbe odstopi s tem, da po elektronski pošti na naslov info@stenskenalepke.si prekliče naročilo.

Prodajalec ima pravico do povračila vseh nastalih stroškov, vključno s stroški pošiljanja, v kolikor kupec naročenega ne plača ali pa ne prevzame na pošti v roku do dvajset dni.

SPREMEMBA NAROČILA

V kolikor kupec želi naročilo spremeniti, lahko to stori v roku do štiri ure od oddaje naročila. Kupec lahko spremeni naročilo s tem, da po elektronski pošti info@stenskenalepke.si pošlje podatke o spremembi naročila.

CENE

Vse cene so v Evropski valuti EUR.  DDV ni obračunan v skladu s 1. odstavkom 94. Člena ZDDV.
DDV zavezanci so ob registraciji dolžni navesti tudi svojo davčno številko.
Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila.

NAČIN PLAČILA

Kupec plača paket po povzetju na njegovem naslovu ob dostavi Pošte Slovenija ali na poslovalnici Pošte Slovenija. Prodajalec sprejme tudi predplačilo po izdanem predračunu, za kar prodajalec pošlje račun po pošti posebej ali v okviru poslane pošiljke, kupec pa pošiljko prevzame na Pošti Slovenija ali ob dostavi Pošte Slovenija, ali pa mu paket dostavi prodajalec osebno.

POŠTNI STROŠKI

Znesek poštnine in poštne provizije za prenos kupnine, ki jo zaračunava Pošta Slovenija po veljavnem ceniku Pošte Slovenija, plača kupec in ni vključena v ceno.  Stroškov pakiranja ne zaračunavamo.

DOSTAVA

Prodajalec naročeno blago dostavi kupcu v roku do 5 delovnih dni od prejema naročila. Stroški poštnine znašajo cca 5 EUR v Sloveniji. Poleg poštnine Pošta Slovenije zaračunava tudi provizijo za prenos kupnine po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Točen znesek je odvisen od več dejavnikov, tudi od teže in dimenzije. Poštnino zaračuna Pošta Slovenije po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

V kolikor kupec na dan dostave ne bo dosegljiv, mu bo dostavljavec v nabiralniku pustil pisno obvestilo, s katerim lahko paket dvigne na lokalni pošti Pošte Slovenije v roku 15 dni.
Naročeno blago s plačilom po povzetju dostavljamo na območju Slovenije.

Naročila lahko dostavimo na vaš naslov, ali na drug naslov. To lahko vpišete v opombe pri naročanju. Stenske nalepke so pakirane na način, ki onemogoča poškodbo pri običajnem prevozu. Kupec mora ob prevzemu pošiljko pregledati. V kolikor je paket ob prevzemu poškodovan, ga kupec ne prevzame in mora na pošti narediti reklamacijski zapisnik. Pošta po prejemu poškodovane pošiljke obvesti prodajalca na elektronski naslov info@stenskenalepke.si, ki bo v najkrajšem času poslal kupcu novo pošiljko.

GARANCIJA IN REKLAMACIJA

V skladu s 43.č členom Zakona o varstvu potrošnikov, se pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ali ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ni primerno za vračilo. Garancije zaradi svoje narave izdelki nimajo.

Citirano:

(1) Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
(5) Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka tega člena pri teh pogodbah:
2. O blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;

Prav vsi izdelki, ponujeni na spletni strani www.stenskenalepke.si, so izdelki, izdelani po naročilu, kjer izdelke izdelujemo po točno določenih specifikacijah: barva, dimenzija, oblika, smer in količina. Kupec naročenega blaga na spletni strani www.stenskenalepke.si zato ne more vrniti.

V primeru poškodbe blaga lahko izdelamo poškodovan del ponovno in ga zaračunamo po ceni, sorazmerni poškodbi, v kolikor je to mogoče.

Kupec lahko kupljene izdelke reklamira le v primeru, če je prodajalec poslal napačne izdelke.

VRAČILO BLAGA V PRIMERU NAPAČNEGA IZDELKA

Kupec lahko kupljene izdelke reklamira le v primeru, če je prodajalec poslal napačne izdelke.
Vračilo poteka na naslednji način:
1. kupec obvesti prodajalca o reklamaciji prek elektronske pošte: info@stenskenalepke.si in počaka na njegov odgovor.
2. prodajalec preveri in lahko predlaga, da kupec sme obdržati napačno poslano blago in mu pošlje ali preda še pravega, saj prodajalcu predstavljajo poštni stroški dodaten strošek, hkrati pa izdelka, izdelanega napačno ne bo mogel več prodati. Kupec prav zaradi omenjenega nima pravice samovoljno vračati dobavljenega blaga.
3. kupec vrne blago le prek Pošte Slovenija ali osebno.

Kupec lahko samovoljno vrne napačno blago le na svoje lastne stroške.

V primeru upravičene reklamacije ima kupec naslednje možnosti:
1. da izdelek zamenja za naročenega,
2. da izdelek zamenja za karkoli drugega iz ponudbe prodajalca,
3. lahko pa mu prodajalec vrne kupnino s pomočjo nakazila na kupčev transakcijski račun.

AVTORSKE PRAVICE

Izdelki, ki se prodajajo na spletni strani www.stenskenalepke.si so last podjetja Grafične storitve Boris Kovič s.p., in so avtorsko zaščiteni. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje vsebine spletne strani www.stenskenalepke.si brez pisnega dovoljenja podjetja Grafične storitve Boris Kovič s.p. ni dovoljeno!

POLITIKA ZASEBNOSTI

Naše podjetje spoštuje Vašo zasebnost in se zavezuje k varovanju osebnih podatkov vseh kupcev. Pridobljene podatke bomo, v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), skrbno varovali in jih brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretjim osebam oziroma jih uporabili v druge namene. Zavezujemo se, da bomo po svojih najboljših možnih močeh varovali podatke in zasebnost obiskovalcev spletne strani. Da bi preprečili kakršno koli zlorabo pridobljenih podatkov, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov. Internet je navkljub varnostnim ukrepom nepredvidljiv medij, zato ne moremo izključiti morebitne zlorabe podatkov. V spletni trgovini obstajajo določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na podjetje. Za zaščito podatkov na teh spletnih straneh ne prevzemamo nobene odgovornosti.

Pri postopku oddaje naročil potrebujemo nekatere vaše osebne podatke: E-poštni naslov, ime in priimek, naslov in kontakt ter ostale podatke, vnesene v opombo pri naročanju. Vsi posredovani osebni podatki so namenjeni nakupu, hkrati pa tudi pošiljanju reklamnih sporočil ali akcij podjetja le kupcu, z možnostjo odjave od prejema reklamnih sporočil. Tretjim osebam osebnih podatkov ne pošiljamo!

Z oddajo naročil na spletnem mestu soglašate z načinom varovanja, ravnanja in posredovanja vaših osebnih podatkov na način, ki je opisan v politiki zasebnosti.

Med brskanjem po spletni strani se piškotki (datoteke z informacijami) nalagajo na vaš trdi disk. Piškoti so majhni deli podatkov, ki jih vaš spletni brskalnik preko strežnika shrani na trdi disk vašega računalnika, z namenom sledljivosti. Piškotki so informacija o vašem obisku spletnih strani in sami po sebi ne vsebujejo nobenih osebnih identifikacijskih informacij. Piškotki Vam omogočajo lažjo uporabo spletnih strani med prihodnjimi obiski. 

V primeru vprašanj, pripomb ali zahtev v zvezi z našo uporabo Vaših podatkov, smo za Vas dosegljivi preko spletnega obrazca, na naslovu elektronske pošte: info@stenskenalepke.si

You cannot copy content of this page

Scroll to Top